Vad június
A bejáratok fölötti képek
egyszerűek, jól látható a lényeg,
a felnőtt írástudatlanok
is megértik: te itt, én amott
nőttem föl, ebből zűrzavar
lehet, tudd, rögvest megöl a raj,
mert megérzik - idegen leszel
ha majd helyet cserélsz velem.
Megszállottjai egy vad ütemnek:
táncosaink, csatákról üzennek.
Vagy elfelejtették a hírvivők,
hogy merre nyílnak itt mezők?
Gyűlölködések mocska hull ránk,
és mézelőkbe szúr a fullánk,
zümmögjön bárhol, odabent, kint,
ledöfik Nietzschét, Dosztojevszkijt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Holdkatlan, 2022.06.07
Kötetben: Egy naptár képeihez (, 2022.12.15)
Feltöltés ideje: 2023-06-01 18:52:09
Utolsó módosítás ideje: 2023-06-01 18:52:09