Mozgásban
fénypászmák a horizonton
a világtalan világ gyanús fellobbanásai
csak a gyermekek tenyerén
lobog örök láng
minden fontos dolognak
külön bejárata van
míg mások a nagykaput döngetik
a szerelem ki-bemászkál egy félreeső ajtón
ki tartja számon hány kar lendül
vezényszóra Tohuvabohuban
amíg a Szabadság bohócsipkával
a fején a sarokban ücsörög
a kormány helyén majomkerék forog
a királynő leveti palástját
lecsoszog a sakktábláról
bokáján csalódottan villan a fény
utolsó pillantásával még megcsodálja
a világot amit teremtett
maradj mozgásban szól a szél
a kör közepe még nem a világ
a vonatkoztatási pontok a periférián
várják az egyetlen hajót amelyről
kellő mélységig alámerülhetsz
mások vízbe dobált kincseiért
2014. április
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-11-27 11:19:18
Utolsó módosítás ideje: 2022-11-27 11:22:47