Történelem előtti távollétek
Vadászat (mily gyér a zsákmány) és gyűjtögetés:
fél évszázad múltán is felötlik
távolléteink naív, úgyszólván gyemeki,
történelem előtti munkamegosztása.
Megosztható javaink egyszerű újratermelése.
Mert kezdetben nem volt más megosztható,
csak a már földerített ösvény,
a már elejtett vad,
a már birtokba vett sziget
és sohasem a térképen még nem jelzett,
bizonytalan égtájra fekvő,
köddel borított,
de létező, közös zászlónkra,
felségjelre váró,
előttünk elterülő kontinens.
Még távolléteink történelemelőttijét éltük.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-11-21 00:05:46
Utolsó módosítás ideje: 2022-11-21 00:21:10