Buzi-e vagy?
Oly közel hozzám e nemzedék,
mint földhöz a lépés.
Gyűjteném színeit továbbélt tavasznak,
magamban magamnak.
Ősanya féltés, vagy a csodálat
tölt el, ahogy a gravitáció fölfelé támad.
Elsőnek az igék fordulnak vissza.
A főnevek neme semleges.
Összeér a hím és a nő.
Terméket nemzenek.
Fény vibrátorok sülnek el.
Masszájuk robban.
Morze űrjelek röviden, hosszan.
Menni, menni üzenet vesszőkre szárad.
Buzi-e vagy kérdés az egyetlen válasz.
Mostba esik kísértete a múlt időnek.
Folytatás kezdetből mindenség nőhet.
De a jövő idejének jelenén
csak egyes szám első személy.
Picinyke én találat
feszül géniusz halálnak.
Mosoly vigyorban világfájdalom
végtelen jajjal szabadon.
Nehezedik a kapni, csak kapni.
Súlya alányom. A hol-van-az-alá talányon
a metrum méretlene mínusz alatt,
és milliónyi északkör darab
a déli sarkon egyenként fennragad.
Melegedne a buzi-e vagy.
Mennyi hol-vagy kérdés tagad
magára lázat.
S mint egy kivert, éhező állat
harapást vakkant.
Vagy csak oázik.
A buzi-e vagy,- emberek közt fázik.
És én itt vagyok. Megmelegedtem anyának.
Valami nincs jól. Gyermekeim fáznak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.