döntések
ki tudja
mi járhatott anyja fejében
ahogy ültek egymás mellett
szótlanul
talán
réteken legelőkön járt
ütött kopott házuk szegénységét vágyta
még egyszer
anyja sóhaját
apja biztató tekintetét
vagy legyőzni a távolságot amit
a múlt s jelen között egy
országhatár szakított ketté
vagy kitörölni azt a napot
amikor válaszút elé állították
gazdag nevelőszülőknél él tovább
az otthon nyomora helyett
nem volt kétséges
a huga soha nem bocsátotta meg
hogy maradt
őt akkor még vonzotta a gazdagság
ma sem döntene másképp
de lebeszélné róla a hugát is
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-02-13 10:14:57
Utolsó módosítás ideje: 2022-02-13 10:14:57