folyamodvány
„Nem esnék jól gyertyafénynél, lúdtollal
írnia új műveit? Nem akarna, mint Faust,
lombikok fölé görnyedni abban a reményben,
hogy sikerül új homunculust létrehoznia?"
Bulgagov: Mester és Margarita
messire
évek óta készülök papírra vetni kudarcom
azok az apró emberkék
minden helyzetben és folyamatosan
élhetetlenné teszik napjaim
kiszabadulva
tömegesen helyzetük tarthatatlanságát
vetik a szememre
jogaikra hivatkozva kényszerítenének
foglaljam el helyüket a lombikban
felrobbantják a kőhídat
sorra kivágják a cseresznyefákat
egyszerűen kiírják történetünkből Margaritát
ha nem váltok önként identitást
és fel nem adom
leglényegem
ennél a szabadságnál jobb volt
még a pszichiátrián is
és ez nem panasz
de követelés
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-05-31 00:03:02
Utolsó módosítás ideje: 2021-05-31 00:14:52