az én országomban
vannak titkos helyek ahova akármikor elbújhatok
akár magam elől is
titokzatos szigetek a nagy semmittevés-óceánban
elérhetetlen közelségben az éppen aktuális valóságpartszakasz
gyatrán működő világítótornyai körül
elsüllyedt hajók zátonyain folyamatosan ütköző és süllyedő érkezésekkel
szürkülő naplemente
ja
és ágyúdörrenések
hogy valójában vannak-e ágyúk az még titok
de kis napóleonok állnak minden zsákutca nyitott végén
lobogó fáklyáikkal képesek lennének beindítani akár parancsszó nélkül is
titkos kartácstüzeiket
hogy a lázadó csürhét visszasöpörjék otthontalanságaikba
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-02-08 23:05:50
Utolsó módosítás ideje: 2021-02-08 23:05:50