P.Horváth László
Jerikhó
P.Horváth László
http://www.phorvath.hu
Jerikhó
(Fodor Andrásnak)
Nem kívülről a kosok
szarvából való kürtök,
nem a koskürtök hangja,
nem a külső kiáltások,
nem a falak körül
a hétszer kerülések,
nem az ütemes léptek,
nem a menetelések,
nem a földben hullámot
kavaró dübörgések,
nem azok voltak!
Hanem a falak mögött,
a bezárt kapuk mögött,
hét sötét éjszakán át
fogak közt kiszisszenő
suttogások,
szájakból kerekedő,
leheletből növekedő
suttogások,
sistergő, sebesedő,
falrészekbe csússzanó,
köveket feszegető
suttogások,
nappal ki nem mondható,
nyállal ki nem köphető,
vérrel ki nem hányható
szók helyett csak homályban,
csak éjjel sokasodó
suttogások, azok,
egyedül azok voltak!
A suttogások, azok,
semmi mások!
Igen. A suttogások . . .
A koskürtök hangja,
a külső kiáltások,
a hétszer kerülések
csak az utolsó lökést
adták meg egykor
a régvolt Jerikhónak,
Jerikhó kőfalának.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Sikátorok
|
|
|