Éteri oroszlán
Fajtán belül is a fajta
visz labilis utakra,
sántikáló arabeszkem a reklám dohánybáláival
vígad a termeszvárban,
hírlevelet kapok a kocsonyától, hogy cserzett a bőr, amit beletéptek,
ha mellőzöm a hangrést, süketté válik a horizont,
s, eljegyezni a mirigyet, ugyan miért? -
Égő mécseseim légiója műtősökkel szövetkezik,
kokain nyúzta oázisom izomcsoportot
tapint a vívódás színi társulatán,
dehogy is fújom meg a kürtöt,
még ideözönlenének a szívókák dervisei,
bátorságot kölcsönözni az éterien kisemmizett görkorcsolyától nem könnyű,
hallottatok-e már
az ekcémák zsugorításáról
és a galócavérben pörgő dugóról,
én igen,
én minden reggelemet úgy kezdem, hogy szétszedem
a girlandot,
miben hólyaghúzó mustáros tubusok is laknak,
nézzétek a kiégett zászlófelvonót, amint kivédi
a nimbusz cikornyás buszjáratait,
a bejódozott szamárfülekről vajon mi jut az eszetekbe,
talán tán a kompromisszumok robotosa,
a szeizmográf kitoloncoltatott, én beestem a szemceruzák közé a kerek trófeák betöltésére,
mikor is kezdődtek el a könyöklések, mikor a rózsatő hangyabolyba dermedt,
balgaság lenne azt hinni, hogy libabőrös
karkörzésem megvéd benneteket a szidalmazásoktól.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-08-03 08:52:14
Utolsó módosítás ideje: 2020-08-03 08:52:14