A sárga nap okkerba csúszik át.
A meszelt házfalon
lusta, nagy legyek zsizsegnek.
Az árnyak lába megnő,
bohócai az estnek.
Kötélen csimpaszkodnak
a száradó ruhák között.
A létra második fokán ülök.
Jó így fáradtnak lenni.
Lábamnál kutyám szöszmötöl,
majd ásít egy nagyot.
Nem jár most erre senki,
magamnak pont elég vagyok.