Akkortájt nem voltak tanácsadók,
csak csörgősipkás udvari bolond,
ki nemesi rangot kapott,
igazra igazat mondott,
a királyról mindent tudott,
ki is mondta legott,
s mert a bölcseknél is bölcsebbet szólt,
királya szót fogadott,
s nem csapta el a tanácsadót.