Az utcasarkon áll,
szikár szobra a szajhaságnak.
Szemet szúr mindenkinek.
Cingár combjába aggatják
jöttment emberek
vércse-körmüket.
A festett vágy alól
kikandikál félig undora
vagy éppen közönye.
Alig-ruhába öltözött kínálat.
Ez árujának örökös védjegye.