ELÉG, HOGY PÓDIUMA LESZ A DELÍRIUMNAK
A tufamarókat nem bírtam belegyömöszölni
az oázislabdába,
mert fajansz volt a reklámszöveg, s bolondozott egy ördögtojás velem,
elesten azt kívántam, bárcsak jönnének
értem a trolljaim,
libegő kantárszárakhoz hasonlatosak ők,
kik mártírságot fogadtak egy tapadásmentesen sürgős
viszályban, nem viszik túlzásba az adakozást,
azonban jószívű mind,
a falka vattát arra használják, hogy a félkövér ropit ijesztgessék,
ritkán idéznek szellemeket,
a gyűrűk feszes orrlikaiból okulva hideg zoknijukkal betekinthettek az indikátorok világába
és amit ott leltek, fölülmúlt minden elképzelhetőt;
- nógatott pálcák elapadt reménye, - húzós csekk, mely vitorlát nemz,
- kapucnis élősdiek merev tivornyája, -
ám az ölelkezés mindvégig próba maradt,
próba arra, hogy a sablonforgácsolók meggyógyuljanak, próba az elkötelezettségre,
próba a tetőhiányra, -
ekkortájt egy farm méhkasszerű szupravezetőket lövellt ki magából
és valaki azt dünnyögte a lávát el kellene
tüntetni,
miért spriccelnek síelőkre a délibábok,
az „egyebek„ miért lubickolnak szüntelen a pótcselekvésekben,
a balra néző tolókocsis hagyaték repetája miért oly kiábrándító
hajnalok hajnalán,
a tufamarók épp egy epilátort hajszoltak a nászéjszakájukon, hogy gyorsan
nőtt a bizonytalanság a könnyített gipszen,
csonkolt madárijesztőjüket szó szerint beleszúrták a szemembe
és rögvest menesztették a trollokat,
akik amúgy is kivoltak már a lábjegyzeteimet babusgató hólyagoktól,
annyi időm maradt csak, hogy kitüntessem figyelmemmel
a piszoártündért,
mert azért meg kell adni, az oázislabdák
nem valami vérmesek, a narancs ritkulni készülő okuláréjából kivonják a fürjtojás
szögeit és elhitetik velem
a sivatagban, hogy ide kéne csődítenem a leszúrható sírvázákat,
- elég, hogy pódiuma lesz a delíriumnak -
kissé püffedt dekadencia ez, belátom,
de mit tehettem egyebet, a falka vattával a hónom alatt elosontam, a tufamarókkal
kudarcot vallottam,
viszont nem közösítettek ki a pufók kerubok s enyém maradhatott a legpasszentosabb derékszíj.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-05-13 09:21:00
Utolsó módosítás ideje: 2020-05-13 09:21:00