Kendők
Nagyanyám fejkendőt hordott.
Ha bánata volt,
szorosra kötötte az álla alatt.
Néha feketére cserélte,
olyankor nem szólt senkihez,
kiesett kezéből a tésztaszűrő,
és a vizet is magára loccsantotta
anyám sírjánál, a nagyerdei temetőben.
Sohasem sírt, "az ember tegye, amit kell",
és fehér kendővel kötötte fel
nagyapám állát,
amikor annak eljött az ideje.
De ha nevetett, megoldódott a fejkendő bogja,
és az előbodorodott őszes-barna hajon
táncba fogtak a színes virágminták.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Liget, 2020. 05.
Feltöltés ideje: 2020-02-24 11:45:25
Utolsó módosítás ideje: 2020-05-11 10:10:12