Hermész ürügyén
Szárnyas az isten, farkas a ló.
Szende királylány mind eladó,
Hidd el idővel mind elenyész,
Úton a gyermek, nem nagy a vész.
Semmi az ember, semmi a lét,
Végy levegőt, nincs itten a vég,
Földbe ha ültetsz kék ibolyát,
Észre veszed rajt víg mosolyát.
Szárnyas az isten, mondd a nevét,
Adj neki mézet, bort, csemegét.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-02-03 00:29:38
Utolsó módosítás ideje: 2020-02-03 00:29:38