Gyermekkor, bérház emelet
A hangyákat megetettem,
Tojásukra is vigyáztam,
Fáraóhangyák, pediglen
Aprónál is kisebb állat.
Emeleti folyosónkon
Korlát alatt pici lukak,
Egész társadalmak élnek,
Télen-nyáron, hőben-fagyban.
A felnőttek jajonganak,
Irtják, ahogy bírják őket,
Így volt egykor, de azóta
Hol vannak már a felnőttek.
Hangyairtó flakkonokkal,
Szemhunyorgva járok erre,
Felnőttem már, nem tűrhetek
Ízeltlábú ellenséget.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-11-17 18:47:00
Utolsó módosítás ideje: 2019-11-17 18:47:00