Eligazgattuk a földet,
elsírtuk a sírnivalónkat,
és indultunk is haza már
fejfák és koszorúk közt.
Én a halált mindig kikerültem,
vagy megdőltem előtte kissé
ünnepi díszben.
De most már csak bólintok
neki épp, mint egy valahonnan
jól ismert figurának.
Gyertyát sem gyújtok,
minek is, elfújja a szél.