Petz György
Nyugatolás
Gyüjtögetés az,
ami szál van,
mind összeáll
az őszi szélben,
aki csak ír,
mind erre várna,
pók utazószál
vagy ökörnyálra.
Kérdéseidre ott a válasz,
mire kimondod,
messze szállnak,
vagy magadon
őrült hévvel
hessented a láthatatlant.
A szavak is így körötted,
száraz vagy sós,
lég vagy tenger,
időnek írod,
bőröd kicserzett,
szállsz vele vagy állsz,
rögzítenéd,
Irigyel rokonod
a kinevetés,
utókor lennél,
egy előre leélt,
amiről szólnál,
hogy egyszerre minden
itt előttünk és benned.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-10-20 09:17:45 Utolsó módosítás ideje: 2019-10-20 09:17:45
|
|
|