A búzaszem panasza
Aranyszínű történetem
száműzött dalokból ismerhetem.
Szó-érintés volt a szépem,
élet szó simult rám a vetésen,
áldott szó a mindennapban,
kenyér voltam az Isten-addban.
Kenyeres pajtásom a búzavirág,
mikor az ég a pipacs színévé vált
könnyharmat felhőknek kéklett.
Én a napnak bontottam szőke igéket.
Tisza parti rónaságom aranyhaja,
szellő szerette szőkeségem,
kalászba szült árvaságom,
szétterült mindenütt a tájon,
a Tisza-Duna közén, azon is túl,
a kovász lankájú hegyekig,
és tárogatóval szálakra bontva
tért száműzött árva sóhajokba
szülőföldről az anyaföldekig.
Rég volt. Régen. Rég.
Ma itt vagyok pelyvaként.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.