Télidõben
Télbe enyészett az ősszel még nyíló
Sok tarka mezei virág.
Búsul a kanász, juhász
Nem legelész már a konda, s a nyáj.
Alszik a természet, a növény vegetál
Fut a nyúl, ugrik az őz, majd meg-megáll.
A távolban varjak szállnak alá.
A fehér hótakarót tarkává alakítják.
Jól esik a csárdába betérni,
A kemence fűtötte meleg teremből
A hófödte Hortobágyi síkságra kinézni.
Elmerengni az elmúláson, s
Tudni, hogy jön majd a tavasz
Mely úrrá lesz a mélaságon.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.