P.Horváth László
HÉT TÖRPEVERS
P.Horváth László
http://www.phorvath.hu
HÉT TÖRPEVERS
1.
A kerti törpe
azt magyarázza,
hogy ő vigyáz a
kertre, a házra.
2.
Kívülről formás,
nagydarab,
de törpe bévül.
Rúg, harap.
3.
Mások igazságát
addig nyúzta, törte,
amíg a sajátját
úgy nem rakta össze,
hogy egy piedesztál
magasodjék abból,
és róla nézzen le
az égi magasból,
ahonnét nem látják,
hogy ő csak egy törpe.
4.
Önsajnálatban
óriás.
Vermet, sírt mindig
neki ás
éppen az, akit
hőn szeret.
Amikor üt, szúr,
mély sebet
akkor is ő kap,
senki más.
Ami nincs, arról
magyaráz.
5.
Erről nem hinnéd,
milyen magas, mert
belül nőtt nagyra.
Arról nem látod,
hogy a növést ott
rég abbahagyta.
6.
A tükörképét is
ellenségnek látja.
Ahogy öregszik,
egyre nagyobb a
kurtasága.
7.
Embernek született,
de törpekórt kapott.
És végül törpe lett.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|