Mindig magasabbra, drill, fordított drill, következő, egy őrült Párisban, „szeretlek”
(magam írom a verseimet, egy hosszú távfutó magányában)
Mindig magasabbra
Mi a létezés eszenciája?
Túlélés akcióciklusokon át,
egyre magasabb szinteken.
Ebbe foglaltatik bele minden törekvés.
Drill (gyakorlat)
Vegyél egy tollhegynyi létezést,
tedd a tudat mikroszkópja alá,
nagyítsd fel a végtelenségig,
majd kicsinyítsd le.
Addig ismételd,
míg párásodik a tárgylemez.
fordított drill
ismételd
kicsinyítsd
nagyítsd
tedd
vegyél
következő:
Írok, mint ...
Míg meglepetés nem ér.
Meglepetés, amit oly régen vártam.
Egy őrült Párisban
Párisban villamosra szállt Je t'aime.
Je t’aime gondolt egyet, leugrott a mozgó villamosról.
Tudja a franc, merre tart az Yle de Franc.
Szeretlek
"Szeretlek”,
Párizsban, könnyű sétát teszen.
Fagylaltot nyalá, fűbe vizelé
és felszállá a villamosra.
Yle de France, snassz Elysée
„Szeretlek”,
három megálló után, fütyörészni vágya.
Leszállt, s a hátra lévőt gyalog tevé
csalogányát kiereszté.
Yle de France, snassz Elysée
„Szeretlek”
fel, majd elkapta fejét.
Egy galamb szállt arra felé.
Piros csőrű, hízott, fehér
égszín szemei kinyomva.
Megfestette vele az eget; kék azúr
egy kávéházból énekelt aznap Aznavour
Yle de France, snassz Elysée
„Szeretlek”,
tisztelgett neki, majd visszaszállt
a villamosra.
Yle de France, dúdolta, s várta,
hátha, egy álom, tűsarkúban, lábára taposna.
Yle de France, sansz Elysée
Úgy kezdődött, hogy félreolvasott egy szót
a fűben.
Zsö szüi málörőz, különben.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-07-22 10:43:36
Utolsó módosítás ideje: 2019-07-24 08:45:08