Nap-leány
Szívós indák rám tekerednek,
kígyóznak végig a hátamon.
Gyökerek kúsznak bőröm alá,
húsomat rágja a fájdalom.
Rügyek nőnek a körmöm helyén,
megcsonkult faág utánam kap,
hajamba temet leveleket,
megvérzi durván az arcomat.
Klorofill-nyálat csorgat a föld,
zöld béka pislog szembe velem.
Érzem, már fásul a lelkem is,
és egyre inkább kérgesedem.
Nap-leányok /Heliádok - fává változva siratják bátyjukat
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-07-10 11:39:51
Utolsó módosítás ideje: 2019-07-10 11:39:51