Szókratész moziba megy
BORIS VIAN Tajtékos napok című regényéhez
A szódabikarbóna kiborult.
Szétterült a pulton, mint a hó.
Ott téblábolt egy szúnyog.
Megkóstolta a szót.
Logosz! Mondta a gonosz.
Ezt a lakást fűti az ima.
Gesamtkunstwerk. Összművészet.
Wagner, mint a dűne bűne.
Új összhangzat s optika.
Istennel mentem moziba.
Megfogott a Máté evangéliuma.
Otthon elmeséltem. Megtért Béla.
Hosszútávfutó. Elsőnek ért célba.
Azt állította, hogy működik
a citrompótló cipőfűző.
Belelógatod a teába, a hangulaton túlnő.
Túl, a szavakon, az éjszakán.
Magától bejött a sarokról a leány.
S rázókeveréket kínált, teatojást kért.
Ő volt az egyszemélyes bazár.
Gólem, aminek anyaga méz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-03-31 12:54:59
Utolsó módosítás ideje: 2019-03-31 12:54:59