Emlék-spájz
Molyrágta kacat a polcon,
pókhálón guvad a csend,
felstószolt foszlányok között
alkalmi vendég a rend.
Halmokban állnak az arcok,
albumból potyog a kép,
leltárból hiányzó időt
álmokkal pótol a gép.
Pozdorjás deszkából tutajt
ácsol a ragacsos múlt,
bontatlan befőttek sora
szalicil-magányba fúlt.
Sarokba seprűzött szöszben
megül a családi szenny
rámeszelt rétegek alatt
lekopott freskó a menny.
Benyúló kezek a résen
örvénnyel kavarnak port,
ablakhoz forrasztott rácson
verdeső madár a volt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-03-16 20:03:52
Utolsó módosítás ideje: 2019-03-16 20:03:52