Jégvilág
szirmokban hull alá a perc
csúszkál szállongó apró kristályon
oldott fehér idők úsznak
varjúsereg didereg az ágon
a fakéreg is fázik, csak
egyik fele barna
koccan a lég, mintha
az isten hidege
az ablakokba marna
fagyos szemű halak mosolyognak
jég alatt a tóban
mint rozsdás kilincs nyikorognak
kidobott gyerekek a hóban
messze még az olvadás
isten elzárta a jégcsapokat
unalmában hóból épít
(mintha nem is tudna jobbat)
túlvilági fényes torlaszokat
szilánkokban hever előttem a fagyos táj
szívemben meleg árnyak fáznak
hófehér madarak lógnak a fákon
és a csikorgó szelek is
állig gombolt kabátban járnak
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-12-25 17:27:04
Utolsó módosítás ideje: 2018-12-25 17:27:04