Pillangó
Álmomban tegnap pillangó voltam
s az egek lógó vizében fürödtem
hártyás szívem (l)árván dobbant
szárnyam némán lengett köröttem.
Foszlani kezdett aztán az álom
földi árnyak emésztették fényemet
közelgőnek éreztem halálom
s az égben angyalok itták véremet.
…
Mert kemény a menny és az ág -
üszkös - és porban hever a világ
de te szabad vagy, pillangóm,
örök életű szabad szellem;
hallgat, itt utazik az isten bennem
egek vizében némán mosakodik,
szívemre leül. És csendben imádkozik.
…
Sok a feladat, bízz magadban!
Ígérem, ha velem tartasz,
otthonunk lesz a csillagokban.
Szabad vagy, döntésed a kardom
utat mutatsz vagy jössz mögöttem -
de én előtted viszem majd az arcom,
mit tenyeredből összeszedtem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-12-14 17:35:19
Utolsó módosítás ideje: 2018-12-14 17:35:19