szabadság, ellentmondásokkal
ha nem akarod társad a földbe tiporni
megerősödve áll fel úgy törtet ellened
ha dolgozóid munkájának haszna nem kell
beszedik majd mások sokszorosan a tied
ha nem tudsz a boltpolcokon kedvedre lelni
fogaid közt hordva el az újdonságokat
csomagolt ételt divatos ruhát technikát
bezár a sok gyár a melós meg éhen marad
te nem szeretnéd feltúrni a földek mélyét
sajátodnak kiáltva a szédült kincseket?
városainkat visszahódítja a vadon
haladás és jólét nélkül jövőnk nem lehet
ígéretes jussaidra tedd hát rá kezed
országod néped ura vagy istenek fia
hódoló cseléded a fényes történelem
eldobtuk szemérmünk már az első éjszaka
rádhagyott hitedben erősödve igaz célért
érdemes harcolni feszítve izmokat
korhű palotáid számontartja a világ
s elfelejt ha megérzi putriszagodat
bolond az ki menne előre de hátra lép
múltat tagad az őseire méltatlan sarj
mert belépve világod zajos ringjeibe
elvesztetted jogaid hogy győzni ne akarj
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-07-29 07:52:03
Utolsó módosítás ideje: 2018-07-29 07:52:03