Ködlepel (2.)
Szavak közt vakon tapogatunk, mi a lélek-periféria
vándorai, az érzések zsugori kufárjai.
Céltalan csavargunk, ködlepel borul ránk,
meztelen mellünk düllesszük a hazugságokban,
pőrén él mazochista voltunk a közöny
jéghideg világában.
Undorodva elfordítjuk fejünk, ha a nyomort látjuk
foszlott ingében koldulni a járdaszélen,
Kik vagyunk mi? Költők?
Senkik vagyunk, kik csak az egót futtatjuk
egyre magabiztosabban a tapsoló többiek előtt,
és lelkesen visszatapsolunk.
Dermesztő köd ült világunkra,
a perc félelme, a holnap rettegése tesz lakatot szánkra,
s ha néha mégis kitör a szó - ijedten elhallgatunk.
Miért nincs hit, hűség, változtató akarat a szavunkban?
Tántorgó lépteink hová vezetnek?
Merünk-e végre a süket csöndben üvölteni,
merünk-e fényt teremteni a vaksötétben,
hogy szétszaggassuk ezt a fojtogató ködöt?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-05-24 21:35:04
Utolsó módosítás ideje: 2018-05-28 21:20:03