Tetkóvilág
Mert hajukat mind levágták,
és bőrüket luggatták, tetoválták,
s akadt, akinek fémmel fúrták át
fülét, orrát, nyelvét, nemi szervét,
és örvendett az a jelnek, megtalálták,
mindentől oly különb, igazi nevét.
Ó, szabadság, és odatartja önként,
és mindene van már, mi nem én.
×
Barátom anyja karján egy tetovált szám,
egy lapos orrú horgász ujjain, hogy ÜSS,
egy szakdolgozat szovjetcellás bőrrajzai,
s a maorikról vastag, színes könyv.
×
És megjelölték őt és minden népét,
bélyegéről azt, ki látja, tudja -
Káin-jegyes, gyilkos fajzat mindaz,
büntetése halál - élve hordja.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-05-14 08:23:21
Utolsó módosítás ideje: 2018-05-14 12:11:26