Lehettem volna e napon
a költészet koronázatlan
kalandornője, barangolva
a babérkoszorúsok világában
szemelve értékes gyöngyöket.
Ehelyett megszégyenülve
egy elfuserált állásinterjún
késdobáló mammonok
olcsó céltáblája lettem,
forintra cserélve lírai perceket.