Harminc év múltán
Nézz vissza, angyal, még mindig ég a gyertya,
lobogása lencsénken át életünket gyártja.
Képlékeny a múlt, felszínén tarka-barna minta,
kavarog, hólyagot vet, míg sül a palacsinta.
Mikor még ifjú vagy, és kinyílik a kincstár,
nem gondolsz azzal, milyen lesz a „nincs már”.
Aranyló mézga volt a nyár, körbefolyt, átölelt.
Borostyánná dermed a hajdan szárnyemelt.
A fogaskerék felfal: álmot, kínzó férget,
redőt perceg szemed köré, mosolyodra kérget.
Harminc esztendő. Idő, bár ne rohannál!
Több már, mint életem fele. S magad is több vagy annál.
Csak annyi vagy nekem, mint tengernek a víz,
csillagnak az éj, fűszernek az íz.
Ott tanyázol mindig, ahol vágylak,
tégelye szívnek, gyomornak, ágynak.
Kimondom hát tisztán, ne értse félre senki:
Nálad nélkül nem szeretnék lélegzetet venni!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-03-12 11:10:42
Utolsó módosítás ideje: 2018-03-12 11:10:42