Svejk, avagy amikor egy éjszakán azt hittem
"A foglalkozásnak vége, hogy elérte-e
célját, majd bebizonyítja a történelem!"
ma van a háború második napja
apolitikus barátaim többé nem keresnek
zenét ha a híreket mondják
megnyúlt arcokkal hallgatjuk
rádiónkat
hetvenkilenc február tizennyolcadika van
nem tudjuk hogy Kína
egy hónap múlva kivonul
és ki merészelné biztosra venni a madarak
vagy az áldozati májak jeleit
éppen mozgó-cél vagyok a lőszerraktár keleti szélén
csodálod-e hogy csataképeket festek
holnap kivonuláskor majd
állok a helyemen kezemben zászlók
MEGYEI KÖNYVTÁR
GYERMEKRUHÁZATI BOLT
ablakain és kirakatüvegén látom viszont magam
egy páncélos tetejéből kibújva
húsarcú vaskentaurként.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-03-04 22:47:01
Utolsó módosítás ideje: 2018-03-04 22:48:27