Nem történt semmi
Fázom ezen a szabadságfokon,
a szélcsend gyomrába dugott rokon-
értelmű szavakat keresem.
Hogy leírhassam: a kegyetlenség
– ez a szentségek feletti szentség –
felülírt minket és még zokon
sem vettük. Mondhatni, agyatlanság,
természetes jóra való vakság,
vagy inkább restség. Dicsértessék
mindenesetre, elvégre győzött.
Amíg az érvekkel kergetőzött
eszünk, végül is észrevétlen
vette be ablakonként a várost.
Komolyságunk érzete határos
lehet elképzeléseinkkel
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Kortárs 2017/12,
Feltöltés ideje: 2018-02-27 15:42:01
Utolsó módosítás ideje: 2018-02-27 15:42:01