Az az egy éjszaka...
Mit számít az hogy holnap reggel újra szürke lesz a Város
ha éjjelre az ideges csókok és fények elborítják?
Lassan csattan a hegyimenetben a fogaskerekű.
Sötét a megálló
és sötét a kert és sötét a ház -
Szobámban elalszik és kigyúl a lámpa
- az ajtóval szemben ágy -
Ha átbámulok a függöny mintái között látom az éjjeli Várost
- a zöld OTP reklám cédán rámkacsint -
És este lefekszem mint az őszi lombok az udvaron
és reggel felkelek mint az őszi lombok az udvaron
Kis vaskályhámban elhamvadt parázs.
Barna kutya nyüszít ajtóm előtt
beengedem
De nem!
Csak írok és lánykéz morzsolgatja fázó ujjaim.
Este aztán a buszra vártam tizenegy óra felé hiába nem jött.
Szemben voltam a tájjal és a reklám valóban kacsintott
hogy rám-e, sajnos nem tudom.
Szememben felcikáztak vágyak s csillagok
- a lány kedves volt velem -
1964.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.