Kari
über fasza karácsony
mákos, diós a szád
kocsonyákon csillog az álom
fény, hang, angyalka szárny
ropogósra sütve
toll a kalapra tűzve
doboznyi ajándék
neked is, nekik is
tele a szív, jaj mennyi jószándék
jószágnak enni, embernek hit
tűlevél fa
de szép, ha
alatta ülünk a hóban és fázunk
gyertyát gyújtanak csillagok éjjel
néhány slukk, cigifüstbe bámul
egy szarvas, a szemében te nézzél széjjel
sokrétre görnyed a jászol felett
a rengeteg ember meg három királyok
és a betlehemben a bárány nevet
olyan az ember, mint a vályog
sárból születni, porrá lenni
mindegy is ez, olyan az illat
hogy bele kell harapni, meg kell enni
az élet móhó, senkinek nem hagy
ha kisült, hát ide véle
szeress úgy, hogy beledögljünk
legyen az, hogy bánjuk, ha vége
de azért csak megmeneküljünk
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-12-24 08:20:06
Utolsó módosítás ideje: 2017-12-24 08:22:42