A tengerparton játszó
Kisgyerek vagyok,
Kantáros Istenváró
Sós víz ujjamon.
Mennyit sírhattak itten,
Ennyi só maradt,
Bánatra mi ok volna,
Napfölkelte van.
A hideg vízben állok
Nem vonz a kaland.
Egy nagyobb utazásért
Vedd búcsúszavam,
Hegyen és vizen túlra
Magamban megyek,
Szemembe már beszáradt
A napfölkelte.