BAZALT
A puklis házi őrizetben meg nem csikordul,
az osztályozódás mantrája könnyen leleplezheti
rojtolódásod.
Valld be őszintén, téged a szuvenír kesztyűk libikókája
izgat…
Folyton az ütemtervre koncentrálsz, így úgy tűnik,
beléd a lebegő kísértetek foszló ruháját szőtték.
A lihegésen kívül becenevekkel van kitömve szalmabábud törzse;
gratulálok, mottóid kirügyeztek, s a lejtőn vetődnek le kipukkadt
szemgolyóid, amik később maguktól felszívódnak a még tiszta vésetű füvön.
Rég rájöttem, a defibrillátor papucsaihoz vagy te hasonló, mindig
újraélesztesz, ha tikverőzéseim hiányba torkollnak.
Nem győzöd áldani a szürkével besatírozott gyűjtőlencsét,
nekem is volt ilyen, de egy hiba folytán visszatért az elfolyt magzatvizű bordák népszámlálóihoz.
Duplán hatékony lehet a takarítószemélyzeted, ha spórolsz a szarkofágokon;
ivókutak ellenőrzik páncélod keménységét,
de mielőtt erre sor kerülne,
fullánkos potrohod rögvest bizakodóvá válik,
ha a droidhadsereghez nyomod nyelvgyököd vakító spongyáját.
Vigyázz, az óvadék, mit nem tesz le érted senki, sorköteles
és lejárató kampány indulhat ellened, mert csimbókokban mertél utazni.
Ráadásul mosolycsapágyon forgó agyafúrtságod rengetege keresztezheti a sarkokba puhult áriák fájó pontjait.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-09-25 10:39:29
Utolsó módosítás ideje: 2017-09-25 10:39:29