Kakemfaton dóga
Dőlttel szedtem volna bizonyos szóvég-szókezdet részeket,
hogy láthatóbb legyen a kakemfaton.
(Hass, alkoss, gyara"...., ". haza fényre derül.)
Cinege, cinegét látva,
madarakat repít Sára;
fázós nyakát lepi sála,
lenn nyugodott lába szára:
szék lett a megtámasztása.
Fa széken, hogy elnyugodott,
száján nem jő goromba szó,
se gunyoros, sebes sebző,
holnapi nap megvetendő,
férfi kalitkába ejtő.
*
Látva cinege, cinegét,
repít Sára madarakat;
fázós nyakát lepi sála,
lenn nyugodott lába szára:
szék lett a megtámasztása.
Fa széken, hogy elnyugodott,
száján nem jő goromba szó,
se gunyoros, sebes sebző,
holnapi nap megvetendő,
férfi kalitkába ejtő.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-08-05 23:40:57
Utolsó módosítás ideje: 2017-08-07 11:46:51