TÜSKEBORDA
Az altatóorvosom megmondta, hogy ha elpilledek, négy oktávval megemelkedek,
az altatóorvosom kijelentette, hogy csiklóhaddal felvértezett lesz
az álomittas toldás,
- nem szeretem a középszerűséget,
így a hosszú pillantásokkal jutalmazott
alkuk havat nem könyvelhetnek!
- rebegte -,
és elregélte, hogy a másik oldalon kócformájúak a falevelek,
s becslése szerint a holdudvarok győztes torreádorok, kiknek taréja súrolja
a képlékeny zaccot,
s ízlelőbimbóikkal a vitorlák így is úgy is elbukják az őrült futamot,
- nyilatkozott,
- fénytörés itt, tapadás ott, s a multimilliomosok sárhányója nem lesz tragikus passz,
jósolta, - meglásd, ott a patkók világítani fognak, s mellőzik majd a komor makogást,
s a jazz,
mint valami látnok, az íveket fürkészi, - veselkedett neki,
s a hátraszaltója leutánozta a tányérok csiszatolását,
lett is belőle baj nemsoká, egy szellemkéz áthúzott a vereséget szenvedő ovációkon, s a révülésemkor használt ópiumpipa listás egykedvűségében
irányt váltott
és a palacsintaforgatókra is kiterjedő cikkben megjelent a lihegés,
mint hajlataim bojkottja,
az altatóorvosom ekkor zúgolódni kezdett;
- mi az, hogy a mócsingot ismeretlen terepen nehéz lesz kibogozni?
- S a végérvényesség urával tényleg lepaktál majd az elmélkedés?...
És jövendölt volna mást is, csakhogy leestem a szivárványhídról és alaposan
összezúztam magam és a számomra kiutalt tisztaszobában, titokzsebbel az alján,
már egy szalonképes árvacsalán is várt rám.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-07-17 09:11:17
Utolsó módosítás ideje: 2017-07-17 09:11:17