Maurice Blanchot füvet nyír
A lényeg: a profán és a szakrális között bújt el.
Amit soha nem tud véglegesen konstatálni.
Akár a szoba levegőjében kígyózó pipafüstöt
vagy a kávéban jótékonykodó gyógygombákat.
Nyakon csíphetetlen - mint a kvantumfizika vagy a bánat –
Egyszer csak ott van veled mint lételemed
S akkor visszakerülsz a kitaláltba –
s legjobb magzati pózban fetrengened,
amikor az alvás elrejt jó mélyen az ágyba –
Mintha az emlékezeted lenne a nyelv,
rétegeibe leásni majdnem élvezet.
Le kell szopogatni a szavakról a rímeket.
Amit elsiettél korábban és fontos volt
a tudat megeleveníti - sőt bevárja.
Hogy beleolvadjon a test a nyugágyba.
S a fáradtságot a vágy hazavágja -
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-05-16 11:03:28
Utolsó módosítás ideje: 2017-05-16 11:03:28