Isten arca
A betört ablaküveg legkisebb
darabkája is Isten arcát ragyogja vissza.
Stevan Tontic szarajevoi verseinek
egyikében súgja ezt.
Isten arca a halott kisfiú szemében?
A széttört egű égben Isten arca?
Nagyon kétségbe lehet esve az,
aki Istent a borzalomban is megtalálja!
Ismerem ezt az érzést valahonnan:
rokon a szerelemmel.
Két év óta őrzök egy szalvétát,
amibe szájadat törölted.
A hit ereje hatalmas lehet,
ölésben, ölelésben egyaránt.
Tontic bebújt az üvegtörmelék alá,
de hang nem jött sehonnan.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom,
Kötetben: A másik part (Sopron, 1995)
Kiadó: Patriot