Remete õsz
Jégvirágot karcolt a hajnal
Holt ablakra vágyunk vonatán.
Barna búbánata bandukolt
Kihunyt szerelmünk árnya nyomán.
Tudtam, ha majdan télbe fordul
Csikorogva a remete ősz,
Csendes eső mosdatja arcom,
Nem lesz, mi bennünket összeköt.
Utazzunk hát tovább kedvesem!
Nézd már dérköntösbe bújt a táj!
Tovaindulnak vonataink
Távolba néző póznák során.
Harcunkat kísérő balgaság,
Távolodó tűnődés talán,
Mi élni hív a képzeletben,
Kopott kérgű érzések után.
Budapest, 2004-09-27
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.