A szeretetet próbáltam
magyarázni a folyónak,
egykedvűen folyt tova.
Próbáltam a fáknak,
a lombok kedvesen
bólogattak.
A füvekből
egy szál
reagált megértően.
A napszakok
közül a dél
köznapi céljára
emlékeztetett:
terített asztal,
terítéken tányér,
kanál, villa, kés.
De most
este tízre jár.