kisülések
- 1 -
szomorú vasárnap
már járt vele erre
gyerekkori
patyolattisztaságok
(pókhálón napozó
harmatgolyók
ecset alatt a táj )
szovjet laktanyák
csöndjében alszik
békén szuszog egy
ötven éves bébikabát
térdemre veszem,
anyja-apja helyett
haját simogatom
-2-
dőlhet belőlem a vér
mégis megkérdezi
nem akarom-e
leszopni legalább
szeretem a holdat
otthagyom neki
az utolsó kiflit is -
a közös asztalon
liba-tolla mint a fény
olyan szépen hallgat
(kút káváján bádogpohár)
nem különleges
mindenki ébred
valamilyen arra
-3-
élek hét teljes napon át
faragok szépen szóló
csuda-bölcs furulyát
ördög, ki lelkemből való
s nagy mélységből érkezett –
fogalmazta a lényeget
”Lényeg légy, mozaik szemű,
érdekes. Ne túl alázatos!”
emlékszem Józsira
a lacipecsenyésre
őneki kellett volna
Jézusnak lennie
időszámításom alatt
kb. kétezerbe'
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-10-24 13:42:18
Utolsó módosítás ideje: 2016-10-28 19:27:53