Gyermekévek
Szalmazsák illatú gyermekálmok,
csibészt laktató vén cseresznyefák,
talán egyszer még megyek, ha vártok,
templomkertben nőtt lila orgonák.
Méz ízű volt az aranysárga Nap,
a bőrünkre karamellt égetett,
rövidnadrágos cowboyok jártak,
s az indián szabadon élhetett.
Zsivaj szaladgált a házak között,
néha benézett az ablakokon,
s ha netán egy pofonnak ütközött,
könny csordogált a koszos arcokon.
Talán nem akartuk, de felnőttünk,
éveink, mint gyorsan pergő homok,
s ha maradt is valami belőlünk:
aszfaltba ragadt gyermek lábnyomok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-09-19 07:34:38
Utolsó módosítás ideje: 2016-09-19 07:34:38