Lót visszanéz
Azokban a városokban
szülő megtagadott
azokban a városokban
gyermek megtagadott
azokban a városokban
láthatatlan maffiák
följegyezték mit beszéltél
önmagadban a vitát
följegyezték megkeverték
minden szavad mondatod
kihallgatták lélekzésed
hallgatták a telefont
s hogy az ágyban mit suttogtál
kivallotta szeretőd
mikor volt? hány ezer éve?
mivel mérjük az időt?
Azokban a városokban
hited fölhasználtatott
azokban a városokban
félelemből volt a jog
s szerteszét elszaporodtak
tűznyelők vajákosak
éjjel piros tűzuszályban
átrepült a déli nap
és arénák üvöltöttek
szállt a csóva gyúlt a láng
azokban a városokban
fehér asszony lett anyánk
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Hattyú az udvar fölött (Budapest, 1983)
Kiadó: Magvetõ