Kötelmek
Hegedűszó suhan, a szél
lábujjhegyen oson.
A kocsma is bezárt, pihen
a pénztárgép,megkönnyebbülve
szuszog a kocsmáros.
Lepkék szédült románca kering
egy Strauss keringő dallamára.
Nagyanyám már felhőket porol:
pehelyillat száll. Rezzen a komód,
a fiók szemérmesen nyikorog.
Vasalt ruhák suhognak.
Ükszülém bálba készül, gyöngysora
csörren, a tükör párás szemekkel
kacsint.
Nehéz, csizmás léptek a verandán.
Gyufa lángja rezzen, mint félénk
kisgyerek.Nagyapám pipára gyújt,
emlékfüst bodorodik: táncol az idő,
évek gyérülő, fehér haja lebben.
Ismét gyerek vagyok, kacagó patakként
pipacserdőben gázolok.
Víz csobog, nyikorog a malom.
Az emlékek megőrölnek. Ijedten
fülel a csend. Óramutatók percegése,
akár szú az öreg székben.
Rohanok. Elmúlt percek vonatát üldözöm.
Vékony füstcsík: turistaút az
ismeretlenbe.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-09-02 19:53:22
Utolsó módosítás ideje: 2016-09-04 11:04:53