Aznap,
minden egyes
utcasarkon
ugyanaz az asszony állt.
A mellét kínálta.
Az emberek úgy
mentek el mellette,
mint a holdvilág.
fel is mászott
egy létrára,
hogy megnézze
a Hold szemszögéből -
az egészet.
Nem látott
semmi különöset.
Sötét szeméből
ölembe
potyogott a könnye.