A hívott szám nem elérhető
Szarukeretes szemüveg,
félbehagyott újság,
elszórt dohány,
százéves pipa.
Kifosztott szoba,
összefirkált tapétán
elmosódott telefonszám.
A csendben, éjszakánként
megcsörrenő telefon.
Senki nem veszi fel,
senki nem szól bele.
A függönyök sem engednek.
Csend és sötétség,
akár a sírban.
A sírban.
A bárány ezentúl itt fekszik.
Felvágott torokkal
vagy végelgyengülve,
mindegy már.
Hirtelen súlytalan lett,
mint minden kérdés.
A telefon kicseng.
Olykor egész éjszaka, hónapokon át
csörög a lakásban üdvözülten.
Néhány szomszéd panaszkodik,
mások nem hallanak semmit.
A fel nem hívott telefonszámok
és a nem fogadott hívások száma
végtelen.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-08-18 23:08:53
Utolsó módosítás ideje: 2016-08-31 17:30:44